Hoe kunnen we je helpen?

Zit je met een prangende vraag? Neem dan eerst een kijkje tussen onze veelgestelde vragen. 

Waarom zijn mijn chips taai?
Dit is waarschijnlijk te wijten aan een lasnaad die niet helemaal goed is dichtgesealed. Dit komt door een korte storing in de verpakkingsmachine die niet 100% recht is afgesteld. Door de slechte seal komt er zuurstof bij de chips waardoor de chips hun krokantheid verliezen, slof worden en ook flauw kunnen smaken. Zelfs een minuscule opening in de lasnaad kan dit al veroorzaken.  Hiervoor onze excuses!
Er is te veel/te weinig smaak op de chips?
Het toevoegen van flavour gebeurt door versgebakken chips door een flavourtrommel te sturen. Het proces van flavouring is een zeer precies gebeuren. De snelheid van flavouring wordt gestuurd door de hoeveelheid chips die wordt aangevoerd. De aangevoerde chips worden gemeten door een weegband. Op deze manier moet er een goede flavouring gegarandeerd worden. Hoogstwaarschijnlijk gaat het hier om een zeer tijdelijke storing van de flavourtrommel waardoor er te weinig /te veel flavour op de chips is gekomen. We begrjipen dat dit erg vervelend is! We willen ons hier graag voor excuseren.
Hoe komt het dat mijn chips anders smaken?
Dit is waarschijnlijk te wijten aan een nieuwe aardappeloogst. We werken met een natuurproduct, dus dat betekent dat de textuur en de smaak van de chips af en toe kunnen veranderen. Dit is een tijdelijk fenomeen dat zich gedurende een bepaalde periode in het jaar voordoet.
Mijn chips hebben zwarte vlekjes?
Chips worden gemaakt van aardappelen. Roger & Roger stelt voor Croky chips hoge eisen aan het maximum van oneffenheden zoals vlekjes, pitten, schilranden, verbranden, groene, te bleke en te bruine chips. Met behulp van een optische sorteerder worden chips met deze oneffenheden zoveel mogelijk uit het proces verwijderd. Desondanks kan het voorkomen, een aardappel is immers een natuurproduct, dat kleurverschillen en oneffenheden optreden. Helaas zijn, ondanks onze strenge controles, zo ook te zwarte chips in je zak Croky terechtgekomen. Een van de mogelijke oorzaken kan een tijdelijke storing zijn van de optische sorteerder. Hiervoor onze excuses.
Er hangt precies een stukje draad/haar/plastic aan mijn chipje, wat is dit?
Wat je in je zak Croky hebt gevonden, is een stukje gefrituurde wortel van de aardappel. Normaal gezien worden deze verwijderd door een optische sorteerder voor de aardappels in het productieproces terechtkomen. Helaas is in jouw geval iets misgegaan, waardoor dit stukje in de olie is terechtgekomen en er als een stukje draad/haar/plastic komt uit te zien. Het is natuurlijk niet aangenaam om dit in je zak Croky te vinden. Hiervoor onze excuses!
Er hangt precies een stukje hout aan mijn chipje, wat is dit?
Wat je in je zak Croky hebt gevonden, is een stukje gefrituurd aardappelloof van de aardappel. Normaal gezien worden deze verwijderd door een optische sorteerder voor de aardappels in het productieproces terechtkomen. Helaas is in jouw geval iets misgegaan, waardoor dit stukje in de olie is terechtgekomen en er als een stukje hout komt uit te zien. Het is natuurlijk niet aangenaam om dit in je zak Croky te vinden. Hiervoor onze excuses!
Waarom zitten er bijna geen chipjes in mijn zak Croky?
Hier is duidelijk iets foutgelopen tijdens de controle van het gewicht van de zakjes. Door een tijdelijke storing van de weegkoppen die de chips naar de verpakkingsmachine sturen, kan het soms gebeuren dat er een aantal zakjes in het productieproces terechtkomen waar minder chips in zitten. Normaal gezien worden deze legere zakjes door de controleband bij de weegschaal uit het productieproces gehaald, maar dit is in jouw geval niet gebeurd. Onze excuses voor dit ongemak.
Hoe komt het dat mijn chips zo hard gebakken zijn?
Het moet vervelend geweest zijn om te hard gebakken Croky chips te vinden! Harder gebakken aardappelchips kunnen veroorzaakt worden door de gebruikte aardappels die een hoger gehalte aan gereduceerde suikers bevatten. Deze worden gemiddeld harder (en soms bruiner) gebakken dan andere aardappels met een lager suikergehalte. Dit kan ook aan het drogestofgehalte liggen. Normaal gezien dienen te bruin gebakken chips door de optische sorteerder verwijderd te worden uit de productiestroom. In jouw geval is dit fout gegaan, waarvoor onze excuses.
Mijn chips hebben een groene kleur, is dit normaal?
Aardappelen die te weinig diep geplant/geteeld geweest zijn kunnen groen uitslaan van kleur. Dit komt doordat zonlicht tot aan de aardappel kan komen. Dit is een gekend fenomeen binnen de aardappelsector. Echter, het keuren van onze binnenkomende aardappels is aan een strikte controle verbonden. Zo ook wordt de kleur en het aantal types van deze aardappelen nagekeken en geteld. Wanneer een bepaald percentage minder goede aardappelen wordt overschreden, keuren wij de aardappelen af. Het verdere productieproces omvat verschillende sorteringsstappen waar meerdere optische sorteerders ingeschakeld worden om oa. groene(re) chips uit te stoten. Soms kan het helaas wel gebeuren dat er toch een chipje met een groene kleur door de controle glipt. De groene rand is gelukkig niet giftig. Het consumeren van volledig groene aardappelen kan giftig zijn bij extreem hoge concentraties, maar dit is hier zeker niet het geval.
Er hangt nog een stuk tape op de verpakking, wat is dit?
Het moet onaangenaam zijn geweest om een stukje tape aangetroffen te hebben op je zak Croky chips. Uit intern onderzoek is gebleken dat de verpakkingsfolie die zich op rollen bevindt, wordt vastgeplakt met zulke stukjes tape. Normaal gezien worden deze stukjes tape zorgvuldig verwijderd wanneer we deze folie gebruiken. Blijkbaar is dit stukje over het hoofd gezien. Onze excuses hiervoor!
Waarom zit er een zakje te weinig in mijn Party Mix?
We begrijpen dat het erg vervelend is om een zakje te weinig te hebben in je Party Mix! Dit is hoogstwaarschijnlijk te wijten aan een kortstondige technische storing van de sorteermachine, waardoor er een zakje te weinig geselecteerd werd. Hiervoor onze excuses!
Kunnen jullie een smaak van vroeger niet terug op de markt brengen?
Heel veel smaken van vroeger, zoals de Croky Milanese of de Kraakbeesten, waren bijzonder lekkere smaken die heel wat jaren verkocht zijn geweest. Er komen regelmatig nieuwe smaken bij de op chipsmarkt, waardoor smaken die toch wat minder verkopen, helaas moeten verdwijnen. Soms beslissen wij als producent, soms beslist de winkelketen waar die producten verkocht worden dit. Maar: misschien komen deze ooit nog wel eens terug! Concrete planner echter zijn hier nog niet voor.
Is het mogelijk om croky te contacteren in verband met sponsoring?
Neen. Omdat het onmogelijk is om op de vele aanvragen van (product)sponsoring en giften in te gaan, verbindt Croky zich enkel tot professionele sponsoring die kadert binnen een duidelijke sponsor- en promotiestrategie.
Is het mogelijk jullie fabriek te bezoeken?
Neen, wij hanteren zeer strenge veiligheids-en hygiëneregels waardoor wij geen externe bezoekers door de fabriekshallen mogen rondleiden.
Ik ben op zoek naar promotieartikelen van Croky zoals stickers, sleutelhangers, …
Wegens de talrijke aanvragen die we dagelijks ontvangen, is het helaas onmogelijk om dergelijke promotie-artikelen op te sturen of uit te delen.
Ik wil graag een spreekbeurt over Croky houden, kunnen jullie hierbij helpen?
Wat leuk dat je een spreekbeurt over Croky wilt maken! Je kan een handige informatiebrochure hier downloaden. Op deze pagina vind je nog meer informatie over hoe chips worden gemaakt. Veel succes!
Ik baat een sportclub, zwembad of indoorspeeltuin, e.a. … uit & ik wil Croky verkopen.
Croky zorgt voor kleur en sfeer & kinderen zijn er dol op! Wil je graag dat een van onze vertegenwoordigers je contacteert? Stuur dan een mailtje naar info@croky.be.
Kan ik rechtstreeks chips aankopen bij jullie?
Het is helaas niet mogelijk om chips rechtstreeks bij ons in de fabriek aan te kopen. Gelukkig worden onze Croky chips wel in heel veel winkels verkocht!
Heb je nog een andere vraag of opmerking? Dan helpen we je graag verder via ons contactformulier!
Heb je het antwoord niet gevonden tussen bovenstaande vragen? Dan helpen we je graag verder via ons contactformulier. Onze klantendienst staat je graag te woord!