Cocktails & mocktails with a touch of lime

Chips en cocktails, de perfecte combinatie ! Laurence van As Cooked By Ginger ontwikkelde daarom 3 heerlijke cocktail/mocktailreceptjes om te combineren met onze Seasalt with a touch of Lime.
Zoutchips met een fris nasmaakje van limoen en een lekker drankje daarbij, de apéro kan beginnen! 🍹

Bedankt Laurence voor de inspiratie en de foto’s. Andere leuke receptjes kan je zeker terugvinden op haar blog

Pompelmoes-limoen cocktail

POMPELMOES-LIMOEN COCKTAIL

Benodigdheden (1 persoon): 

  • 150 ml pompelmoessap
  • 100 ml bruiswater
  • 40 ml tequila
  • sap van ½ limoen 
  • 1 tl honing
  • grof zeezout + ½ pompelmoes
  • ijsblokjes

Draai met de halve pompelmoes over de randjes van een glas. Doe het zeezout op een schaaltje en draai er de randjes van het glas in zodat er zich een zoutrandje vormt.

Doe ijsblokjes in het glas en giet er het pompelmoessap, de tequila en het limoensap in. Voeg de honing toe en meng goed. Giet er het bruiswater bij en werk eventueel af met een schijfje limoen.

Watermeloen-mocktail

Watermeloen-mocktail

Benodigdheden (1 persoon): 

  • 80 g watermeloen, zonder schil

  • 1 limoen

  • 3 takjes munt

  • 250 ml bruiswater

  • ijsblokjes

Doe de watermeloen in de blender en mix glad. Haal door een zeef en vang het sap op.

Doe de blaadjes van de munt in een kommetje en pers er het limoensap boven uit. Plet met de vijzel zodat de munt maximaal smaak afgeeft.

Doe ijsblokjes in een glas en giet er het watermeloensap bij. Voeg het limoensap toe, zonder de blaadjes munt en giet er als laatste het bruiswater bij. Werk eventueel af met een takje munt.

Sinaas-limoenade

Sinaas-limoenade

Benodigdheden (1 persoon): 

  • 1 sinaasappel
  • 1 limoen
  • 1 tl agavesiroop
  • 200 ml bruiswater
  • 2 blaadjes munt
  • 2 blaadjes basilicum 
  • ijsblokjes

Pers de sinaasappel uit en pers er vervolgens de limoen boven uit. Voeg de agavesiroop toe en meng.

Doe ijsblokjes in een glas en giet er het sinaasappelsap bij. Voeg de blaadjes munt en basilicum toe en giet er als laatste het bruiswater bij.